Twin Mountain Henchman Hardcore 2017

Välkommen till en Malifauxturnering som är färdig på under sex timmar! Vi möts upp kl 12:00 på Navet SK:s föreningslokal på Skönsmogatan 23, lördagen den 13 maj (obs! ny tid! flyttade från 6 maj p.g.a. krock med Fanatic i Umeå).

Priser

 • De som hamnar på första till tredje plats får varsin snyggt fyrfärgstryckta officiella diplom!
 • Vinnaren får en 1st place Guilder, samt en Mystery Box – som alltså innehåller en framslumpad Special Edition-modell!
 • Alla övriga deltagare får varsin participation Guilder!
 • Samtliga deltagare är med i utlottningen av en ytterligare Mystery Box! (Samtliga VP under turneringen räknas ihop, och 1 VP = 1 lott.)

Guilders kan alltså användas för att köpa särskilda modeller från Wyrds officiella Guild Store.

Anmälan

Anmälningsavgiften är 60 kronor – eller 40 kronor om du är betalande medlem i Navet SK för 2017. Anmälan sker i två steg:

 1. Skicka ett mail till info [at] navetsk.se med rubriken ”Anmälan HH2017”. 
  Skriv med ditt namn, och lista hela din crew. Alltså både vilken Henchman du kommer använda, vilka tre modeller utöver denna du ska ha med, samt eventuella upgrades du valt.
 2. Betala anmälningsavgiften
  Så snart vi hinner så bekräftar vi att du är anmäld, och du får en anmälningskod. Då kan du betala anmälningsavgiften. Vi godtar dessa betalningsmetoder:

  1. Swish till 123 092 61 39 (Ange din anmälningskod som meddelande).
  2. BankGiro 812-0107 (Ange din anmälningskod som meddelande).
  3. Kontant till arrangören (Mattias).

OBS: Det finns bara åtta platser, så det är först till kvarn!

Anmälda som inte får plats hamnar på kö i reservlistan, ifall det blir några avhopp. Reserver betalar givetvis ingen avgift såvida de inte sedermera får en plats i turneringen.

Regler – Henchman Hardcore

Henchman Hardcore-formatet är ett officellt turneringsformat från Wyrd. Det är betydligt mer pang-på-rödbetan än de ordinarie formaten, med mer och snabbare action och mindre scheming och planering.

Du kan ladda ner de fullständiga och officiella turneringsreglerna från Wyrd, det finns i en zip-fil tillsammans med de övriga officiella turneringsformaten: Malifaux Organized Play Formats

Allt det som skiljer från vanliga Malifauxregler listas dock här:

 • Din crew ska bestå av exakt fyra modeller. Inte fler, inte färre. En av modellerna måste vara en Henchman, ingen modell får vara en Master.
 • Du bygger din crew med 20 SS. För det köper du alltså tre modeller, samt eventuella upgrades. Överblivna SS går INTE till matchens SS pool.
 • Du måste använda exakt samma crew genom hela turneringen.
 • Ingen summoning är tillåten.
 • Strategin är alltid Turf War (alla mot mitten), men den ger poäng redan första rundan.
 • Man har alltid bara en scheme: Assassination (döda motståndarens ledare).
 • Deployment är alltid close.
 • Matchtid är bara 30 minuter – så det gäller att skynda sig!

Regler – Turneringsupplägg

Turneringen består av fem rundor, eftersom matcherna är så korta. I första rundan slumpas motståndare fram, därefter går man efter hur man ligger till i turneringen så som beskrivs i det officiella Gaining Grounds 2017-dokumentet. Kortfattat innebär det att man alltid möter någon som ligger på ungefär samma plats i tabellen som en själv.

Alla modeller måste vara målade. Proxies och conversions måste godkännas i förväg av arrangören. Detta för att det är viktigt att ens motståndare ska kunna känna igen ens modeller snabbt.

Övrigt

Är allt glasklart? Fråga annars! Du kan kontakta oss via någon av de vanliga vägarna.